23 Haziran 2010 Çarşamba

resimli tatli tarifleri oktay usta

resimli tatlı tarifleri oktay usta



İrmik Mantolu Parmak Tatlısı tarifi

Gerekli Malzemeler:
• 2,5 Su bard söke Un
• Yarım pk margarin
• 2 adet yumurta
• 3 Çorba kş İrmik
• 2 Çorba kş Toz Fındık
• 1 Paket vanilya
• 1 Paket kabartma tozu

Mantolamak İçin:
• İrmik

Şerbeti İçin:
• 3 Su B. Toz Şeker
• 3 Su B. Su
• 1 Dilim Limon

Yapılışı:
Karıştırma kabının içine yumurtaları kırın. Üstüne dilimlenmiş margarini ekleyin ve unu ekleyin. Peşinden irmik, fındık, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tümünü yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak gibi ya da biraz daha geniş şekiller yapın.


Geniş bir tabağa irmik dökün. Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırında pişirin. Hamurlar pişerken şerbeti hazırlamak için; şeker, su ve limon dilimini tencerede kaynatın. Ilıdığında pişen tatlının üzerine dökün. Şerbetini daha iyi çekmesi için üstünü de fırın tepsisiyle kapayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder